Smarter Hospital heeft de ANBI status
De Stichting Smarter Hospital heeft sinds 1 Juni 2011 de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wanneer particulieren, instellingen of bedrijven een gift doneren aan de Stichtig Smarter Hospital is deze aftrekbaar van het belastbaar inkomen.
Stichting Smarter Hospital erkend door CBF
Sinds 28 Mei 2016 is de Stichting Smarter Hospital door het Centraal Bureau Fondsverwerving (CBF) erkend.
Onze stichting behoort hiermee tot de voortrekkers die zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ mogen noemen.
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door Toezichthouder CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.
Op 1 juli 2016 heeft Erdi Huizinga namens onze stichting het certificaat officieel in ontvangst genomen op het Feest van (h)Erkenning in Amsterdam.
Partin is de brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven.
Zij wil het PI een stem geven bij discussies over ontwikkelingssamenwerking en de belangen behartigen van deze groep. De lijfspreuk Samen kunnen we meer, samen doen we meer vormt de basis achter de activiteiten die Partin ontplooit. We proberen met het collectief zaken mogelijk te maken die voor het afzonderlijke PI onmogelijk zijn. Denk hierbij aan collectieve subsidieaanvragen, kwaliteitsverbetering door samen werken en samen leren en het gesprek aangaan met diverse andere actoren in de sector.